Silinen kişiler iCloud’dan nasıl geri yüklenir?

0
54
icloud-rehber-yedekleme

iPhone’unuzdaki rehber silindi mi? Silinen rehberinizdeki kişileri iCloud’dan tekrar bulabilmeniz mümkün. Peki nasıl?

Geçtiğimiz günlerde şöyle bir soru ile karşılaştık: “Ne zaman iCloud hesabımdan çıkış yapsam, rehberimdeki bazı kişiler siliniyor. Zamanım oldukça iCloud ile senkronizasyon yapıyorum ve silinen kişiler geliyor. Yine de bazen silinen herkes geri gelmiyor. Bu konuda ne yapabilirim?”

Siz de bu problemlemi yaşıyorsanız, endişe etmenize gerek yok. Rehberinizden silinen kişileri geri getirmenin bir yolu var.

Öncelikle şunu hatırlatalım: Bu anlatacaklarımız iCloud ile rehberini senkronize edenler için geçerlidir. Eğer Google, Microsoft veya başka bir servis sağlayıcı ile senkronizasyon yapıyorsanız, bu yöntemler geçerli olmayacaktır.

Kişilerinizin iCloud ile senkronizasyonunu nasıl durdurursunuz?

Eğer iCloud hesabınızdan çıktıysanız, yeni kaydettiğiniz kişilerin iCloud’a eklenmesini istemiyorsanız, rehberinizdeki bazı ayarları değiştirmeniz gerekiyor.

  1. iPhone’unuzdan Ayarlar uygulamasını çalıştırın.
  2. Kişiler sekmesine tıklayın.
  3. Saptanmış hesap kısmına tıklayın.
  4. iCloud yanındaki işareti kaldırın.

iCloud ile senkronize edilmemiş kişi bilgilerini görüntülemek

Eğer Kişiler uygulamasında iCloud ile senkronizasyon yapma seçeneğini seçerseniz, iPhone’unuzda ki bazı kişilerin kaybolduğunu görebilirsiniz. Bunları Kişiler uygulamasında bularak manuel olarak (elle) ekleyebilirsiniz. Daha sonra tekrar iCloud yedeği alacaksınız. Bu sefer bu kişiler de eklenmiş olacak.

Bu konuda herhangi bir sorunuz var mı?

Konu ile ilgili sorularınıza en geç 24 saat içinde yanıt vermeye çalışacağız. Lütfen soru sormaktan çekinmeyiniz. AppleUzmani.net'i desteklemek için lütfen sosyal medya sayfalarımızı beğeniniz ve konuyu paylaşınız.

YORUMLAR

Lütfen yorumunuzu girin:
İsminiz nedir?