iPhone’dan iPhone’a Rehber Aktarma Nasıl Yapılır?

0
5118
iPhone'dan iPhone'a rehber aktarma

Yeni bir iPhone aldınız ve heyecanlısınız! Şimdi eski iPhone rehberini yeni iPhone’a aktarmak istiyorsunuz. iPhone’dan iPhone’a rehber aktarma işlemi nasıl yapılırmış birlikte bakalım.

Telefon rehberini bir cihazdan diğerine kolayca aktarmak için Apple’ın 2011’de piyasaya sunduğu bulut hizmeti iCloud’u kullanabilirsiniz. Ancak merak etmeyin, iPhone rehberini aktarmanın tek yolu iCloud değildir. Bunu yapmak için iTunes’u veya bir üçüncü taraf uygulamayı da kullanabilirsiniz. (Size bunları nasıl kullanacağınızı göstereceğiz.) iCloud, cihazını iOS 10’a yükseltenlerin karşısına kurulumdan sonraki ilk adımda bir seçenek olarak çıkıyor.

Apple’ın ücretsiz olarak sadece 5GB ile sınırlı bir iCloud saklama alanı sunduğunu unutmayın. Daha fazlasına ihtiyacınız olursa 50 GB için ayda 2,99 TL, 200 GB için ayda 7,99 TL ve 2 TB için ayda 29,99 TL ödemeniz gerekiyor. 50 GB seçeneğinin çoğu kullanıcı için yeterli olacağını değerlendiriyoruz.

Eski iPhone rehberini yeni iPhone’a aktarma

Rehberi yeni iPhone’a aktarmak için:

  1. Eski iPhone ile iCloud hesabınızda oturum açın ve Wi-Fi’a bağlı olduğunuzdan emin olun. iOS 10.3 veya üstünü kullanıyorsanız, oturum açıp açmadığınızı kontrol etmek için Ayarlar‘da en üstte, Apple kimliğiniz ile birlikte iCloud Drive seçeneğinin On (Açık) olduğunu görmeniz gerekiyor. iOS’un önceki sürümlerinde ise Ayarlar’a girip iCloud’u seçtikten sonra Apple kimliğinizi görmeniz gerekiyor. İsminiz ve Apple kimliğiniz sayfanın üst kısmında görünüyorsa, oturum açmış ve başlamaya hazırsınız demektir.
  2. Giriş yaptıktan sonra, kişileri senkronize etme seçeneğinin açık konumda olduğundan emin olun. (Ayarlar‘a gidin ve ardından iCloud‘a dokunun. Kişiler’in yeşil renkte olup olmadığını kontrol etmek için aşağı ilerleyin.)
  3. Ayarlar‘a gidin, iCloud öğesine dokunun, aşağı gidin ve iCloud Yedekeme‘ye dokunun ve açık olduğundan emin olun. Şimdi, “Şimdi Yedekle“ye dokunun. (iOS 10.2 ve önceki sürümlerde, Ayarlar > iCloud > Yedekleme‘ye gidin ve “Şimdi Yedekle“ye dokunun.) İşlemin süresi, yedeklenecek kişilerinizin sayısına ve internet bağlantınızın hızına bağlıdır.
  4. Yeni iPhone’unuzun ilk kurulumu sırasında, Apple Kimliği bilgilerinizi vermeniz istenir.
  5. Bir yedekten seçim yapmanız veya yeni bir iPhone olarak ayarlamanız istendiğinde, ‘iCloud Yedeklemesinden Geri Yükle‘yi seçin.
  6. Listeden en son yedeklemeyi seçin, geri yükleme işlemi başlayacaktır. Bunun ne kadar süreceği internet bağlantınızın hızına bağlıdır.
  7. Geri yükleme tamamlandıktan sonra telefon yeniden başlatılacak ve kullanıma hazır olacaktır.

Yeni iPhone’unuzun ilk kurulumunu daha önceden yaptıysanız;

  1. Her iki iPhone’da da aynı iCloud hesabında oturum açtığınızdan ve Wi-Fi’ye bağlı olduğundan emin olun.
  2. Orijinal iPhone’unuzda Ayarlar‘a gidin, üst taraftaki adınıza dokunun, iCloud‘a dokunun, aşağı gidin ve İletişim senkronizasyonu seçeneğinin açık olduğundan emin olun. (iOS 10.2 ve önceki sürümlerde, Ayarlar> iCloud‘a gitmeniz yeterlidir.)
  3. Kişi senkronizasyonu etkinleştirildikten sonra, iCloud Yedekleme‘ye (veya sadece Yedekle) ilerleyin ve Şimdi Yedekle‘ye dokunun.
  4. Yeni iPhone’unuzda Ayarlar‘ın iCloud bölümüne geri dönün ve Kişi senkronizasyonunun etkinleştirildiğinden emin olun.
  5. Etkinleştirildiğinde Kişiler uygulamasını açın ve yenilemek için aşağı doğru hızlıca kaydırın.
  6. Birkaç dakika içinde eski iPhone’unuzdaki Kişiler yeni iPhone’unuzda görünmeye başlamalıdır.

iTunes kullanarak rehber aktarma

Eski iPhone’dan yeni iPhone’a rehberi aktarmanın bir başka yolu da iTunes’u kullanmaktır.

  1. Eski iPhone’unuzu PC / Mac’inize takın ve iTunes’un en yeni sürümünü açın.
  2. Menü çubuğundan iPhone’unuzu seçin, ‘bilgi‘ ye tıklayın ve ‘Kişileri Eşitle‘ özelliğinin etkinleştirildiğinden emin olun.
  3. iPhone’unuzu ve tüm kişilerinizi PC / Mac’inizle senkronize etmek için ‘Senkronize et‘i tıklayın.
  4. Bu tamamlandığında, eski iPhone’unuzu çıkarın ve yeni iPhone’unuzu PC / Mac’inize bağlayın.
  5. iTunes’da, menü çubuğundan iPhone’unuzu seçin, bilgi’ye tıklayın ve ‘Kişileri Eşitle‘ özelliğinin etkinleştirildiğinden emin olun.
  6. Gelişmiş” menüsüne gidin ve “Bu iPhone’daki bilgileri değiştir” alt menüsünde “Kişiler” seçeneğinin işaretli olduğundan emin olun. Bu, iPhone’unuzda halihazırda depolanmış olan tüm kişileri silecek ve PC / Mac kişilerinizle değiştirecektir.
  7. Ayarları uygulamak ve kişileri yeni iPhone’unuza aktarmak için Senkronize et‘i tıklayın.

İlginizi ÇekebiliriPhone’da GIF kaydetme ve oynatma nasıl yapılır?

Diş beyazlatma

YORUMLAR

Lütfen yorumunuzu girin:
İsminiz nedir?