iPhone Kişileri iCloud’tan Geri Yükleme (Kişileri Kurtarma)

0
239

iPhone kişileri sık sık telefon görüşmeleri yapıyor, e-posta veya mesaj gönderiyorsanız telefonunuzun önemli bir parçasıdır. Aradığınız kişiyi kolayca bulabilmek için titizlikle organize edilmiş veya sıralanmış uzun bir kişi listeniz olabilir.

Akıllı telefonların yaygınlaşmasıyla bazılarımız artık önemli telefon numaralarını veya e-posta adreslerini bile hatırlamıyor. Bu durum genellikle bir sorun teşkil etmiyor. Ancak belirli bir kişinin veya birden fazla kişinin, senkronizasyon işlemi veya yedekten geri yüklenmesi sırasında yanlışlıkla silinmesi veya kaybolması bir sorun haline gelebilir. iPhone kişilerinin silinmesi, çoğu kişi için zor bir durum olabilir. Ancak iPhone’da silinen kişileri kurtarma işlemini nasıl yapacağınızı biliyorsanız kolayca düzeltilebilecek bir durum. Aklınıza hemen karmaşık ve zor işlemler gelmesin. Çünkü iPhone kişileri geri getirme işlemi için iCloud’u kullanmanız yeterlidir.

Kişilerinizi ve verilerinizi daima güvende tutmak için iPhone’unuzu iCloud’a nasıl yedekleyeceğinizi Apple iCloud’a Yedekleme Nasıl Yapılır? yazımızı okuyarak öğrenebilirsiniz.

iPhone Kişilerinizi iCloud Kullanarak Kurtarma

iPhone kişi listenizdeki bir kişiyi yanlışlıkla sildiyseniz, panik yapmanıza gerek yok. Kişiler, varsayılan olarak iCloud ile senkronize edilir. iPhone’unuzdaki Ayarlar uygulamasından senkronizasyon özelliğini kullanarak kişilerinizi geri getirebilirsiniz.

  1. Ayarlar > iCloud‘a gidin.
  2. Öncelikle Kişiler‘i Kapalı konuma getirin ve iPhone’umda Tut‘u seçin.
  3. Daha sonra Kişiler‘i Açık konuma getirin ve Birleştir‘i seçin.

Bir süre bekledikten sonra iPhone’dan silinen kişilerin geri geldiğini göreceksiniz.

iCloud.com’u Kullanarak iPhone Kişileri Kurtarma

iPhone kişilerini kurtarmak için bir başka yöntem de iCloud.com‘u kullanmaktır. İhtiyacınız olan şeyler bir bilgisayar, Apple kimliğiniz ve şifreniz ile biraz zamandır.

  1. iCloud.com adresine gidin ve Apple kimliğiniz ve şifreniz ile oturum açın.iCloud oturum açma
  2. Oturum açtıktan sonra Ayarlar simgesine tıklayın.iCloud ayarlar
  3. Sayfanın sol alt köşesindeki İleri Düzey bölümüne ilerleyin ve Kişileri Geri Yükle‘ye tıklayın.
  4. iCloud kişileri geri yükle
  5. Daha önce yapılmış arşivlerin bir listesi gösterilecektir. Kişi listenizin olmasını istediğiniz haline ait arşivi bulun ve Geri Yükle‘ye tıklayın.
  6. Geri yükleme işlemini onaylamak ve başlatmak için yeniden Geri Yükle‘yi tıklayın. İşlem tamamlandığında, Apple kimliğinizle bağlantılı mail adresinize bir e-posta gönderilecektir.

ÖNEMLİ NOT: iCloud.com’dan kişileri geri yükleme işlemi, iPhone’unuzdan yanlışlıkla sildiğiniz kişileri geri getirmekten ziyade, şu anki kişi listenizi eski bir kişi arşivi ile değiştirmektedir. Arşiv tarihinden sonra eklediğiniz kişiler kaybolur. Ancak endişelenmeyin, çünkü geçerli kişi listeniz geri yükleme işleminden önce arşivlenecektir. İlk yöntemde değindiğimiz “kişileri birleştirme” işlemini kullanarak kaybolan yeni kişileri de kurtarabilirsiniz. Ancak bu işlemi yaparken önceki bir tarihten arşiv seçmek yerine, geri yüklemeyi gerçekleştirdiğiniz gün yapılan arşivi seçin.

İlginizi Çekebilir:

Konu ile ilgili sorularınıza en geç 24 saat içinde yanıt vermeye çalışacağız. Lütfen soru sormaktan çekinmeyiniz. AppleUzmani.net'i desteklemek için lütfen sosyal medya sayfalarımızı beğeniniz ve konuyu paylaşınız.

YORUMLAR

Lütfen yorumunuzu girin:
İsminiz nedir?