iPhone, iPad, veya iPod touch satmadan veya birine vermeden önce ne yapmalısınız?

0

iOS cihazınız var (iPhone, iPad, veya iPod touch) bunu satmak istiyorsunuz veya birisine hediye edeceksiniz. Ama bu cihazlarda birçok kişisel bilgileriniz ve şifreleriniz kayıtlı. Bu bilgilerin başkalarının eline geçmesi sakıncalı olabilir. Bu yazımızda, iPhone, iPad, veya iPod touch’dan tüm kişisel bilgileri silmenin yollarını göstereceğiz. Bu adımları takip ederek, yeni sahibine hem fabrika ayarlarında bir cihaz vermiş olacaksınız hem de kişisel bilgilerinizi koruyacaksınız.

icloud

  1. Cihazınızı yedekleyin.
  2. Ayarlar > Genel > Sıfırlama kısmından, Tüm içerikleri ve ayarları sil ‘ e basın.
  • Bu yaptığınız ile iCloud, iMessage, Facetime, Game Center ve diğer servisler kapatılacak ve cihazınız tamamen silinecek.
  • Eğer iOS 7 kullanıyorsanız ve iPhone’umu Bul açıksa, sizden Apple ID ve şifre isteyecek. Şifrey girdikten sonra tüm içerikler silinecek.

3.  Cihazın yeni sahibi artık cihazı sıfırdan kendi adına kurabilir. Bunun için zaten Apple’ın kurulum asistanı gerekli adımları gösterecek.

Önemli: Rehberinizi, hatırlatmalarınızı, resimlerinizi ve diğer şeyleri elle silmeyin. Bu sırada iCloud hesabınız aktif ise, tüm bunlar iCloud’dan da silinir. Tüm bilgilerinizi kaybedersiniz.

Diyelim ki yukarıdaki silme işlemlerini yapmadan cihazınızı sattınız veya birine verdiniz. O zaman aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

  1. Cihazın yeni sahibinden tüm bilgileri silme işlemini yapmasını isteyin.
  2. Eğer iCloud ve iPhone’umu Bul kullanıyorsanız,  Bu adrese girerek, uzaktan da cihazınızı sıfırlayabilirsiniz. Buradan cihazınızı seçerek, Sil (erase) butonuna basacaksınız. Silme işlemi bitince, Remove from Account kısmına tıklayın.
  3. Yukarıdaki adımların ikisini de yapamayacak durumdaysanız, Apple ID ‘nizi ve şifrenizi değiştirin. Bu işlem, cihazınızdaki ön belleğe alınmış bilgileri silmez ama cihazın yeni sahibinin sizin iCloud’unuzdan bilgilerinizi sileyeceğinden emin olursunuz.

 

 

Bir Cevap Yazın