iPhone’da Facebook’un Konumunuzu İzlemesini Engelleme

0
35

Facebook‘ta “Check in” yapmak eğlenceli olsa da, her hareketinizi Facebook ile paylaşmak istemiyorsanız, konum izleme özelliğini kapatmak isteyebilirsiniz.

Facebook’un birçok özelliğinden biri, bulunduğunuz yerden “chekc-in” yapabilmeniz, arkadaşlarınızın ve ailenizin nerede olduğunuzu bilmesidir.

Bunun ne anlama geldiğini düşünmek için biraz zaman ayırdığınızda, Facebook’un her hareketinizi kayıt altına aldığı anlamına geldiğini anlayacaksınız. Wall Street Journal‘ın yakın zamanda ortaya çıkardığı gibi, bu veriler sadece arkadaşlarınızla iletişim kurmanıza yardımcı olmaktan daha fazlası için kullanılıyor.

Her hareketinizin bir grup reklamverenle paylaşılması sizi rahatsız ediyorsa, konum izlemeyi devre dışı bırakabilirsiniz ve gizliliğinizi koruyabilirsiniz.

iPhone ve iPad’te Facebook konum izlemeyi devre dışı bırakma

Facebook konum izleme özelliğini tamamen kapatmak istiyorsanız, bunun en kolay yolu Facebook uygulaması için konum izinlerini devre dışı bırakmaktır.

  1. iPhone veya iPad’inizde Ayarlar uygulamasını başlatın.
  2. Gizlilik‘e dokunun.
  3. Konum Servisleri‘ne dokunun.iPhone konum servisleri kapatma
  4. Uygulama listesinden Facebook‘a dokunun.
  5. Asla‘ya dokunun.

iPhone ve iPad’te Facebook’un konum geçmişinizi kaydetmesini engelleme

Facebook’un “check-in” ve “Yakındaki Arkadaşlar” özelliklerini beğeniyor olabilirsiniz. Ancak bu özellikleri kullanarak Facebook ile konum verilerinizin bir kısmını paylaşmamaya özen gösterin. Bunun için, konum izlemeyi yalnızca uygulamayı kullanırken açık bırakacak şekilde ayarlayabilir ve geçmişi kaydetme bölümünü kapatabilirsiniz. Veri toplayıcıları, sizden en yararlı bilgileri alma eğilimindedir.

  1. iPhone veya iPad’inizde Facebook uygulamasını açın.
  2. Ekranın sağ alt köşesindeki Diğerleri sekmesine dokunun.
  3. Aşağı kaydırın ve Ayarlar‘a dokunun.iPhone Facebook Ayarlar
  4. Hesap Ayarları‘na dokunun.Facebook Hesap Ayarları
  5. Konum‘a dokunun.
  6. Konum Geçmişi anahtarını Kapalı pozisyona getirin.

iPhone ve iPad’de konum geçmişini Facebook’tan silme

Konum Geçmişi iPhone’unuzda ektinse, geçmişiniz Facebook’ta depolanır. Konum geçmişinizi artık Facebook’ta saklanmayacak şekilde silebilirsiniz.

  1. iPhone veya iPad’inizde Facebook uygulamasını açın.
  2. Ekranın sağ alt köşesindeki Diğerleri sekmesine dokunun.
  3. Aşağı kaydırın ve Ayarlar‘a dokunun.
  4. Hareketler Dökümü‘ne dokunun.
  5. Filtrele‘ye dokunun.
  6. Konum Geçmişi‘ne dokunun.
  7. Konum Geçmişini Temizle‘ye dokunun.
  8. Onayla‘ya dokunun.

iPhone ve iPad’de Facebook’un yakındaki arkadaşlarla konumunuzu paylaşmasını engelleme

Facebook’un konum izlemesinin check-in özelliğini beğeniyor ancak arkadaşlarınızın yakınlarda olduğunuzu bilmesini istemiyorsanız, Facebook’un konumuzu izlemesine izin verirken yalnızca bu özelliği kapatabilirsiniz.

  1. iPhone veya iPad’inizde Facebook uygulamasını açın.
  2. Ekranın sağ alt köşesindeki Diğerleri sekmesine dokunun.
  3. Aşağı kaydırın ve Ayarlar‘a dokunun.
  4. Hesap Ayarları‘na dokunun.
  5. Konum‘a dokunun.
  6. Yakındaki Arkadaşlar‘a dokunun.
  7. Yakındaki Arkadaşlar özellik anahtarını Kapalı pozisyona getirin.
Konu ile ilgili sorularınıza en geç 24 saat içinde yanıt vermeye çalışacağız. Lütfen soru sormaktan çekinmeyiniz. AppleUzmani.net'i desteklemek için lütfen sosyal medya sayfalarımızı beğeniniz ve konuyu paylaşınız.

YORUMLAR

Lütfen yorumunuzu girin:
İsminiz nedir?