iOS 13.4 işletim sistemi güncellemesinden sonra artık iPhone ve iPad üzerinden iCloud klasörlerini paylaşabilirsiniz. Bu klasör paylaşım seçeneği Apple cihazlarınız arasında otomatik olarak senkronize edilir. Tüm erişim haklarını düzenleyebilir, paylaşılan kişilere ekleme yapabilir ya da düzenleyebilirsiniz. Peki, iOS 13.4’te iPhone’dan iCloud klasörleri nasıl paylaşılır?

iOS 13.4 iCloud Klasörlerini Paylaşma

iOS 13.4 iCloud Klasörlerini Paylaşma

  • iPhone akıllı telefonunuzdan “Dosyalar” uygulamasına giriş gerçekleştirin.
  • “iCloud Drive” kısmına dokunun.
  • Ardından paylaşmak istediğiniz klasöre dokunun ve bir süre basılı tutun.
  • Açılır pencereden “Paylaş” sekmesine tıklayın.
  • Aşağı doğru kaydırma yapın ve “Kişi Ekle” sekmesine basın.

iOS 13.4 iCloud Klasörlerini Paylaşma

  • Şimdi paylaşım kontrollerinizi yapmanız gerekecek. “Paylaşım Seçenekleri” üzerine dokunun ve klasöre kimlerin erişebileceği ve ne düzeyde erişim gösterebileceğiniz seçin.

iOS 13.4 iCloud Klasörlerini Paylaşma

  • Ayarlamalarınızı yaptıktan sonra geri dönmek adına “Kişi ekle” kısmına dokunun.
  • Şimdi bağlantıyı paylaşmak için bir uygulama seçmeniz gerekiyor. Mail, WhatsApp, Mesaj gibi seçenekleriniz var. Mesajları seçerek devam ettiğinizi düşünelim.
  • Kişi ekleme kısmından kişileri ekleyin ve mavi renkte olan paylaşım butonuna tıklayın. Yapacağınız işlemler bu kadar ile sınırlı. Artık dosya paylaşımı gerçekleştirilmiş olacak.

Paylaşılan iCloud Dosyalarının Erişim Haklarını Değiştirmek

Bir klasörü paylaşmaya karar verdiğiniz zaman ilk olarak paylaşım durumu hakkında düzenlemeleri yapmanız gerekiyor. Yukarıda bunu nasıl yapacağınızı gösterdik. Dosyalara kişilerin sadece görüntüleme olarak mı erişeceği ya da dosyalarda değişiklik yapılıp yapılmayacağına izin verilip verilmeyeceği gibi kıstaslar oldukça önemli.

Diyelim ki ilk etapta yalnızca görüntüleme olarak ayarlama yaptınız. Sonrasında bu ayarı değiştirmek istiyorsunuz. Ya da tam tersi bir durum söz konusu. Diyelim ki dosyada değiştirme hakkı verdiniz ancak sonrasında bu hakkı yeniden kapatmak istiyorsunuz. Peki bu durumda nasıl bir düzenleme işlemi yapmak gerekecek?

iOS 13.4 iCloud Klasörlerini Paylaşma

  • iPhone’unuzdaki “Dosyalar” uygulamasını açın ve “Paylaşılan Klasörler” seçeneğine dokunun ve basılı tutun.
  • “Paylaş > Kişileri Göster” üzerine tıklayın.

iOS 13.4 iCloud Klasörlerini Paylaşma

  • “Paylaşım seçeneklerine” dokunun ve “Erişim haklarını” istediğiniz şekilde yeniden düzenleme yapın.

iPhone iCloud Klasör Paylaşımını Durdurma

iOS 13.4’te iPhone’dan iCloud klasörleri nasıl paylaşılır sorusuna cevap verdik. İşin bir de diğer boyutu var. Paylaşılan klasörlerin erişimini kaldırmak isteyebilirsiniz. Yani paylaşılan klasörlerin erişim haklarını değiştirmeniz mümkün. Bunun için yapılacak olan işlemler ise şöyle olacak.

iOS 13.4 iCloud Klasörlerini Paylaşma

  • Yine “Dosyalar” uygulamasını açın.
  • “Paylaşılan Klasörler” kısmını bulun.
  • “Benim Tarafımdan Paylaşılan” metni görüntülenecektir.
  • Klasör simgesine dokunun ve basılı tutun. “Paylaş” butonuna tıklayın.
  • Burada “Kişileri Göster” sekmesini göreceksiniz. Üzerine dokunun.

iOS 13.4 iCloud Klasörlerini Paylaşma

  • “Paylaşımı durdur” deyin ve ardından “Tamam” butonuna basın.
  • Sadece belirli bir kişiden paylaşımı kaldırmak istiyorsanız, o kişinin adına dokunun ve “Erişimi Kaldır” seçeneğine basın.

iOS 13.4’te iPhone’dan iCloud klasörleri nasıl paylaşılır sorusuna cevap vermeye çalıştık. Merak ettiğiniz noktalar ya da takıldığınız adımlar için yorumlarınızı bekliyoruz.

YORUMLAR

Lütfen yorumunuzu girin:

İsminiz nedir?