iOS 10 ile Mesajların Okundu Bilgisini Değiştirme

0

Okundu bilgisi, iMessage uygulamasında son gönderilen mesajın karşı tarafa ulaşması ve okunmasıyla ilgili bilgi verir. Bu pek çok durumda kullanışlı olabilir ancak dilerseniz bu özelliği kapatabilirsiniz. iOS 10’dan önce okundu bilgisini kapatma seçeneği genel olarak yapılabiliyordu. Yani okundu bilgisi tüm mesajlar için kapatılabiliyor veya açılabiliyordu.

iOS 10’daki Mesajlar uygulamasında her konuşma için ayrı ayrı okundu bilgisini istediğiniz gibi kapatıp açabilirsiniz. Şimdi bunun nasıl yapıldığını görelim.

Apple’ın 2016 yılında piyasaya süreceği yeni yazılımları iOS 10, watchOS 3, tvOS 10 ve macOS Sierra geliştirici sürümleri ve kamuya açık beta sürümleriyle artık kullanılabiliyor. Beta sürümler yeni özellikler içeriyor olsa da kararlılıkları kesin olmayan sürümler olduklarında hatalı kodlar içerebiliyorlar. Dolayısıyla cihazınızın öngörüldüğü gibi çalışmama ihtimali her zaman bulunuyor. Bu nedenle beta sürümleri yüklerken bunu mutlaka göz önünde bulundurmanız konusunda sizi uyarıyoruz. Eğer cihazınızı günlük hayatta kullanıyorsanız, beta sürümleri kurmak yerine kararlı sürümlerin yayınlanmasını beklemenizi tavsiye ediyoruz.

iOS 10 ile Mesajların Okundu Bilgisi Nasıl Ayarlanır?

iOS-10-ile-Mesajlarin-Okundu-Bilgisini-DegistirmeiOS 10 ile Mesajların Okundu Bilgisini Değiştirme işlemi oldukça kolay bir şekilde yapılabilmektedir. Aşağıdaki adımları uygulayarak okundu bilgisini belli bir mesaj için kapatabilirsiniz.

  • iPad veya iPhone cihazınızda Mesajlar uygulamasına girin
  • Okundu bilgisiyle ilgili değişiklik yapacağınız görüşmeyi seçin
  • Mesaj ekranının sağ üst bölümünde “i” harfi şeklindeki bilgi simgesine dokunun.
  • Okundu bilgisi gönderme seçeneğini pasif yapın. Eğer düğme beyaz ise. Okundu bilgisi gönderilmeyecektir.

Benzer şekilde okundu bilgisini yeniden görmek istediğiniz görüşmeler için bu ayarı aktif yapabilirsiniz. Ayar aktif olduğunda simge yeşil renkte olacaktır.

iOS 10 öncesindeki sürümlerde tüm mesajlar için kapatılıp açılabilen bu özellik artık belli görüşmeler için de ayarlanabilir hale gelmiş oldu. Varsayılan olarak aktif gelen bu ayar, bazı görüşmeler için kapatıldığında okundu bilgisi takibi yapılmayacaktır.

Bir Cevap Yazın