Facebook Bilgilerinizin Paylaşıldığını Nasıl Anlarsınız?

0
24

Facebook’un kullanıcı bilgilerini İngiliz danışmanlık şirketi Cambridge Analytica ile paylaştığı skandalının ortaya çıkmasının ardından, sosyal ağın hesabınızı istismar edip etmediğini kontrol edebileceğiniz web tabanlı bir araç yayınlandı.

Facebook’un kendisi tarafından yayınlanan en son sayılara göre, 87 milyon kullanıcı bu skandaldan etkilenmiş durumda. Bu hesapların 70 milyonu Amerika Birleşik Devletleri’nde, geri kalanı ise dünyanın diğer yerlerine dağılmış durumda.

Facebook’un hesap bilgilerinizi Cambridge Analytica ile paylaşıp paylaşmadığını nasıl öğrenebilirsiniz?

Facebook, skandalın ortaya çıkmasının ardından kullanıcıların bilgileri paylaşılan kişiler arasında olup olmadıklarını öğrenebilmeleri için bir bağlantı yayınladı ve aynı şeyin bir daha tekrarlanmaması için gerekli önlemleri aldığını duyurdu.

Herkese açık profiliniz, doğum gününüz, yaşadığınız şehir, beğendiğiniz sayfalar ve daha fazlası gibi özel bilgilerinizin sizin rızanız olmadan “This is Your Digital Life (Bu Sizin Dijital Hayatınız)” adlı uygulama kullanılarak Cambridge Analytica ile paylaşılıp paylaşılmadığını görebiliyorsunuz.

Bunun için web tarayıcınızdan aşağıdaki Facebook sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Facebook Bilgilerim Üçüncü Taraflarla Paylaşıldı mı?

Sayfaya girdikten sonra aşağıdaki görselde yer alan cümleleri görüyorsanız, bilgileriniz şu an için güvendedir. Ancak farklı cümlelerle karşılaştıysanız, skandala tepki amaçlı Facebook hesabını kapatan birçok kullanıcı arasına katılmak isteyebilirsiniz.

facebook-bilgilerim-paylasildi-mi

Facebook Kötüye Kullanımlar İçin Hangi Önlemleri Aldı?

Geçmişte yapılan kötüye kullanımları tanımlamak ve platformun gelecekte kötüye kullanılmasını önlemek için ne yapıyorlar?

  • Bir uygulamanın verilerinizi kötüye kullanıp kullanmadığı size bildirilecek: Bir uygulama, kötüye kullanım tespit edildiği için platformdan kaldırıldığında, bu uygulamayı kullanan herkese bildirilecek.
  • Uygulama kullanımı kolaylaştırılacak: Hesabınızın hangi uygulamalara bağlı olduğunu ve bu uygulamaların hangi izinlere sahip olduğu size gösterilecek. İleriye dönük olarak, Haber Akışı’nın en üstünde bir araç gösterilerek bu seçimleri bulma ve yönetme daha kolay hale getirilecek.
  • Kullanılmayan uygulamalar için erişim kapatılacak: Bir uygulamayı son üç ay içinde hiç kullanmadıysanız, uygulamanın bilgilerinize erişimi kaldırılacak.
  • Facebook Giriş verileri kısıtlanacak: Bir uygulamanın uygulama incelemesi olmadan isteyebileceği verileri azaltmak için giriş yapmanı şekli değiştirilecek. Uygulamalar sadece isim, profil fotoğrafı ve e-posta adresi talep edebilecek. Başka bir veri istemek Facebook’un onayını gerektirecek.
Konu ile ilgili sorularınıza en geç 24 saat içinde yanıt vermeye çalışacağız. Lütfen soru sormaktan çekinmeyiniz. AppleUzmani.net'i desteklemek için lütfen sosyal medya sayfalarımızı beğeniniz ve konuyu paylaşınız.

YORUMLAR

Lütfen yorumunuzu girin:
İsminiz nedir?